Jaarlijkse Waterloop actie Leerdam

Waterloop: Waterfilters voor Ethiopië

Op het platteland van Ethiopië is een groot tekort aan schoon drinkwater waardoor veel gezondheidsproblemen ontstaan, vooral bij jonge kinderen.

waterloop leerdam tasje sponsor van ekeren

Al jaren lang, in 2023 voor de negende keer, wordt er door schoolkinderen van veel basis scholen in Leerdam, Kedichem, Asperen, Heukelum en Herwijnen, in samenwerking met Rotary Leerdam, actie gevoerd voor waterfilters voor Ethiopië, waarbij zij worden gesponsord om 6 kilometer te lopen met een rugzak met 6 liter water.

Met de opbrengst van € 13.088 in 2023 worden, samen met de Rotaryclub Addis Ababa Entoto in Ethiopië, waterfilters gekocht die via het ziekenhuis in Butajira in Ethiopië onder de bevolking op het platte land worden verdeeld.

Bekijk hieronder de aftermovie van de Waterloop 2023.

Dit project is bijzonder succesvol mede door de inzet van de kinderen van de verschillende deelnemende scholen en daarnaast natuurlijk door alle donateurs en sponsoren dit dit project een warm hart toedragen.

Dank aan alle sponsoren:

Oasen, Van Ekeren Kuiper, Dutramex, Tennis Club Leerdam, Flynth adviseurs en accountants, Websitebezorgd, Van Zandwijk Munten, Boshuis waterontharders en filtersystemen, Van Hoorne Entertainment, New Behavior, Thijs Magielse Tuinen, Otentic Logistics, Kwadraat bouw bv Leerdam, Van Wonderen Transport bv & JGT.