Waterloop 2023

Waterloop: 15 maart 2023

Op het platteland van Ethiopië is een groot tekort aan schoon drinkwater waardoor veel gezondheidsproblemen ontstaan, vooral bij jonge kinderen.

Al jaren lang, dit jaar voor de negende keer, wordt er door schoolkinderen van veel basis scholen in Leerdam, Kedichem, Asperen, Heukelum en Herwijnen, in samenwerking met Rotary Leerdam, actie gevoerd voor waterfilters voor Ethiopie, waarbij zij worden gesponsord om 6 kilometer te lopen met een rugzak met 6 liter water.

Met de opbrengsten worden, samen met de Rotaryclub Addis Ababa Entoto in Ethiopië, waterfilters gekocht die via het ziekenhuis in Butajira in Ethiopië onder de bevolking op het platte land worden verdeeld.

De Waterloop was een groot succes en het eindresultaat van de Waterloop actie is opgelopen tot € 13.088!