Bezoek Rotary Club Münster

Van 6 tot en met 8 mei 2022 bezochten wij de mooie stad Münster in Duitsland. Onze Duitse zusterclub had daar een geweldig programma voorbereid. Zo bezochten wij de Friendensahl in het historisch stadhuis, waar op 15 mei 1648 de vrede van Münster werd getekend . Dat luidde het einde in van de tachtigjarige oorlog tussen de Republiek en Spanje. De portretten van de (Nederlansse) onderhandelaars hangen er nog aan de muur. Met een dubbeldekker hebben we de stad en de omgeving bekeken onder leiding van een zeer goed geïnformeerde gids. Hij had goed zijn huiswerk gedaan en wist daardoor veel connecties met Nederland te leggen.

Daarnaast bezochten we het LWL museum voor kunst en cultuur, en de haven van Münster. Een prachtig weekend inclusief mooie maaltijden, sfeervolle restaurants en vooral veel gezelligheid!! Dank aan onze Duitse vrienden voor de geslaagde Präsidentenfahrt 2022