Bezoek Präsidentenfahrt Rotary club

Op 5 en 6 mei 2023 bezocht een vertegenwoordiging van Rotary Club Leerdam de zogenaamde Präsidentenfahrt van onze zusterclub in Ennepe-Ruhr. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de voorzitter van de Rotaryclub voor alle leden van die club en voor ons als zusterclub.

Dit jaar bezochten we de stad Marburg, een historische stad met veel mooie vakwerkhuizen en een relatief grote universiteit. Marburg, met 26.000 studenten op 80.000 inwoners, vormt een bijzonder gezellig en levendig plaats! De gebroeders Grimm, bekend van de “originele” sprookjes gebaseerd op volksverhalen, hebben in Marburg gewoond en ook Maarten Luther verbleef hier enige tijd tijdens zijn leven. De herrinering aan de de gebroeders Grimm waren op vele plaatsen in de stad te zien .

Wij hebben een rondleiding gekregen met een boemeltreintje en te voet. Ook hebben we het kasteel op de rots bezocht, wat nog een hele klim was! Daarnaast hebben we achter de coulissen mogen kijken van het Hessischen Landestheater. Dit laatste was verrassend leuk! Natuurlijk was er geruime tijd voor gezellig bijpraten en heerlijk eten en drinken.

Dank aan Oliver en Jutta Flüshöh die dit alles hadden georganiseerd!